• Løpetrening 25.05.2014

    Hvis man ikke er vant til å løpe, er det viktig at man ikke starter for hardt. Kroppen trenger tid til å tilpasse seg, og man må bygge opp kondisjonen slik at man tåler mer.

    Noe av det første man bør gjøre, er å sjekke fotens nedslag. Mange lander på utsiden eller på innsiden av sålen, i stedet for midt på. Noen er også plattfot, eller har andre problemer. Dersom man ikke er klar over problemene kan de forverres, eller føre til skader mens man løper. Hvis man er klar over problemene, kan man enten trene seg opp til å sette ned foten riktig, eller man kan bruke sko som hjelper foten å lande korrekt. Da unngår man muligheten for skader og problemer på lang sikt.

    For å trene kondisjonen, bør man begynne med å gå. Rask gange der man blir andpusten er best. Gå omtrent samme avstand hver dag, til du merker at du blir mindre andpusten. Da kan du enten øke distansen, eller veksle på å gå raskt og løpe korte distanser. Øk lengden på løpeintervallene etter hvert som kondisjonen øker, og etter noen uker klarer du sikkert å løpe hele distansen. Da kan du øke distansen igjen.

    Posted by admin @

Arkiv