• Løpekonkurranser 03.06.2014

  Det arrangeres en mengde løpekonkurranser i Europa, fra korte løp til maraton til ultramaraton.

  Man finner en oversikt over de viktigste løpene på nettsiden RunningCalendar. På denne siden kan man søke etter ulike typer løp i Europa, og nettstedet tilbyr også en oversikt over verden forøvrig. De korteste løpene går over bare noen kilometer, mens de lengste kan være på over 200 km. På samme side finner man også trappeløp. Oversikten er delt inn etter måned, og løpene er listet opp etter dato, så det er lett å finne fram på siden.

  De store løpekonkurransene er selvsagt med på denne nettsiden, som Stockholm Maraton, London Maraton og Berlin Maraton. Dette er løp som trekker både amatører og store stjerner. Man kan som regel sjekke oddsen på disse konkurransene på veddemålssider som Betsafe når konkurransene nærmer seg. Wilson Kipsang ble tippet å vinne London Maraton, og gjorde også det – han vil nok være ekspertenes favoritt under resten av sesongen.

  Man trenger selvsagt ikke å delta i maraton for å konkurrere innen løping. Det finnes mange kortere løp som passer for den som er litt mindre trent. Før man prøver seg på et maratonløp, er det lurt å begynne med kortere konkurranser. Deretter kan man delta i halvmaraton, og gradvis bygge opp kondisjonen og motivasjonen til å løpe maraton.

  Det er også noen som foretrekker orienteringsløp, og reiser fra land til land for å konkurrere. Da kan man kombinere konkurransene med sightseeing og en familieferie. Orientering er spennende og utfordrende, man får fin trening, og kommer seg samtidig ut i naturen.

  Løpekonkurranser er svært populære. Mange reiser rundt om sommeren for å konkurrere. Dersom man er interessert i løping, kan man møte folk fra hele verden, og få nye venner som deler samme interesse. Kanskje man kan avtale å løpe sammen i de store konkurransene, slik at man kan motivere hverandre.

  Posted by admin @

Arkiv