• Sport 28.11.2022

  Løper du ofte vil du før eller siden oppleve en stigende smerte på utsiden av kneet. Å ha løperkne eller langdistansekne er en like velkjent diagnose som ved andre treningsskader. Få orden på løperkneet med disse rådene.

  Identifiser smerten

  Smerter i kneet oppstår ved overbelastning og kan forekomme i begge knær samtidig. Smerten øker gradvis, forsvinner og gjenoppstår ved fravær og gjenopptakelse av løping. Kroppens ledd, muskler og funksjoner henger sammen – og fungerer ryggen, fungerer musklene som minsker risikoen for overbelastning. Fokuser derfor på korsryggen og bekkenøvelser. Graden av smerten avgjør om du bør oppsøke naprapat for å få kneet undersøkt eller finne ut om du kan skifte ut fottøyet.

  Raskt smertefri

  Å bytte sko ofte eller benytte en knestøtte er noe rutinerte løpere kjenner godt til. Gode kvalitetssko tilpasset din fotsåle er alfa omega for å utsette smerte i kneet lengst mulig når du løper ofte. Ulike bevegelsesmønstre som forskjellige skotyper gir skaper variasjon. Den eneste og mest effektive måten å bli smertefri er ved å restituere, frastå fra løping til smerten gir seg og optimalisere benfunksjonen. Enkle øvelser og uttøying forbedrer bevegeligheten i ledd, og er bra for både ben og rygg/bekken. I stedet for å løpe kan du også gå turer en periode. Det enkle er ofte det beste.

  Posted by Jayde Torphy @