• Sport 22.06.2019

  Mange ønsker å gå ned i vekt, spesielt nå som sommeren nærmer seg. Uheldigvis kan for rask vektnedgang ha noen negative effekter, men heldigvis er dette noe du kan gjøre noe med. I denne artikkelen finnes det informasjon om hva slags effekter det kan dreie seg om og mulige løsninger på det.

  Å fjerne unødvendig vekt fra buken er nesten utelukkende en positiv ting. Det vil kunne gjøre underverker for helsen din, forebygge mange sykdommer og gi deg en enklere hverdag. Det er altså viktig å huske på at det å gå ned i vekt, fra en situasjon med overvekt, er noe positivt totalt sett.

  Effekter på kroppen

  Hvis du går ned i vekt svært raskt, kan det hende at kroppen bryter ned musklene istedenfor bare fett. Derfor bør du prøve å gå ned i vekt jevnt og kontrollert, og ikke i skippertak. Det er selvfølgelig mulig å bygge opp muskelmasse i etterkant, men dette kan også være vanskelig.

  Det vil i mange tilfeller også være områder med løs hud på kroppen etter rask vektnedgang. Huden kan i stor grad tilpasse seg ulike vektnivåer, men ved store forandringer kan det være greit å gjøre noen små korrigeringer. Dette kan for eksempel være bukplastikk for å fjerne unødvendig hud på magen, noe som ofte vil bidra til forbedret selvtillit.

  Humør og andre effekter

  Du har kanskje opplevd at humøret ikke er helt som det skal, når du går ned i vekt. Det kan være flere ulike årsaker til dette, men det å plutselig fjerne kroppens tilgang til sukker og fett kan gi uventede effekter. Det er tilnærmet som en avhengighet som må fjernes.

  Det er gjort undersøkelser som tilsier at for eksempel et måltid med både sukker og fett (for eksempel fast food med sukkerholdig drikke) er den perfekte belønningen for hjernen. Når du i en periode med vektnedgang lærer hjernen at den ikke vil motta like mye av dette lenger, kan du forvente deg noen tøffe dager.

  Posted by admin @

Arkiv