• Sport 14.11.2017

  For de som liker en sport hvor du ikke kommer i kontakt med din motstander (med mindre du er litt for nær nettet) så er tennis tingen. Tennis er intensivt, spennende og skikkelig god trening. Du trenger ikke mye utstyr – så fremt du har tilgang til en tennisbane. Du trenger dog en motstander da det ellers kan bli litt kjedelig å slenge tennisballer over nettet uten at de kommer tilbake…

  Av utstyr trenger du følgende:

  • En tennisrekkert eller racquet. Uten denne kommer du ikke langt.
  • Passende klær. Tettsittende klær og langbukser bør du la ligge og heller få på deg shorts. Mange mannlige tennisspillere bruker polo skjorte på tennisbanen.
  • Tennissko. Gode sko som er laget for tennis er viktig da de gir god demping og hjelper deg bevege deg raskt uten skade. Mange tennisspillere bruker faktisk to par sokker i skoene for å hjelpe mot friksjon.
  • Tennisballer. Du trenger bare én i spillet, men det blir fort slitsomt om du må traske etter den ene ballen hele tiden. Som du sikkert ser under offisielle matcher har de mange baller som ballguttene passer på.
  • Annet tilbehør. Dette er valgfritt, men caps, solbriller, solkrem for utendørs og annet kan være lurt å ha.

  Du bør være i litt form før du begynner med tennis da det er en veldig intensiv treningsform. På tv ser tennisbanen veldig liten ut, men når du først begynner en tennismatch løper du mange ganger frem og tilbake og til høyre og venstre over banen. Det blir tilsvarende totalt noen kilometer med intervall spurt. Du brenner nok endel kalorier på det.

  Hvis kalorier og vekt er et mål kan det være lurt at du trener mot en ballmaskin en del av tiden, da du holder deg mer i gang. Mens du venter på motstanderen kan du også hoppe litt eller småjogge for å holde deg i aktivitet.

  Tennis for nybegynneren

  Tennis kan virke som en veldig enkel sport. Den er egentlig det, men det ligger mye mer bak enn kun å slå en ball frem og tilbake over et nett. Her er det god teknikk, mye trening og en forståelse av spillets regler som bestemmer hvem som kommer seirende fra kampen.

  I tennis spilles kampen enten én mot én (single), eller to mot to (double). Tennisballen kan kun berøre bakken en gang innenfor hver halvdel. Ballen kan også spilles direkte. Poeng samles hver gang motstanderen ikke klarer å returnere ballen eller om motstanderes sender ballen utenfor oppmerket område. Spillet starter ved at en spiller server ballen innenfor motstanderens serverrute. Under serv kan ballen ikke berøre nettet.

  Poengsystemet i tennis er kanskje et av de mer kompliserte innen sportsverdenen. Er du interessert i å lære mer om systemet kan du lett få en innføring på nett eller i den lokale klubben.

  Posted by admin @

Arkiv